• Посилання скопійовано

Мін'юст про адмінзбір за перереєстрацію документів при перейменуванні вулиць

Поки що за держреєстрацію зміни місцезнаходження юрособи/місця проживання фізособи у зв’язку з перейменуванням вулиць чи населених пунктів справляється адмінзбір. Проте його планують відмінити

Мін'юст про адмінзбір за перереєстрацію документів при перейменуванні вулиць

Мін'юст у листі від 12.05.2016 р. №16606/10776-0-33-16/8 нагадав, що на сьогодні за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР (крім змін про здійснення зв'язку з юридичною особою) справляється адміністративний збір у розмірі 0,3 мінімальної заробітної плати та 0,1 мінімальної заробітної плати - за державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім'я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи - підприємця.

Адміністративний збір справляється у розмірі мінімальної зарплати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Адміністративний збір за державну реєстрацію змін до відомостей про професійні спілки, їх організації або об'єднання не справляється.

Водночас Законом про декомунізацію не визначено певного терміну для внесення змін щодо місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку зі зміною назви (перейменування) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об'єктів топоніміки населених пунктів.

Таким чином, суб'єкти господарювання можуть вносити зміни щодо назви вулиці у загальному порядку при внесенні змін до своїх установчих документів, пов'язаних зі зміною складу своїх учасників (засновників, власників), структури управління тощо.

У Мін'юсті нагадують, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект №4217 "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" (щодо звільнення від сплати адміністративного збору)". Докладніше про цей проект читайте тут >>

Про наслідки перейменування вулиць для госпсуб'єктів читайте в аналітичному матеріалі від редакції "ДК" >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»