• Посилання скопійовано

Як Уряд планує дерегулювати госпдіяльність у 2016-2017 рр.

Кабмін оновив План дерегуляції господарської діяльності, який має на меті вирішення проблем у сферах надання адмінпослуг, державного нагляду (контролю), телекомунікаціях, аграрній, будівельній сферах та ін.

Як Уряд планує дерегулювати госпдіяльність у 2016-2017 рр.

Уряд розпорядженням від 23.08.2016 р. № 615-р затвердив новий План заходів щодо дерегуляції господарської діяльності (завантажити).

План складається зі 112 пунктів. З них приблизно 80 пунктів були надані за результатами громадських обговорень та спілкування з представниками бізнес-спільнот, фахових та громадських організацій.

Нові пункти плану відображають найгостріші проблеми, які найбільше заважають розвитку бізнесу та створенню сприятливого бізнес-клімату. Невиконані пункти попереднього плану перенесені із актуалізацією строків.  

Документ має на меті вирішення проблем у сферах надання адміністративних послуг, державного нагляду (контролю), телекомунікаціях, аграрній, будівельній сферах та ін.  

Оновлення плану дерегуляції передбачено розділом 5 "Створення сприятливого бізнес-клімату і розвиток малого та середнього підприємництва" плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік.  

Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 р. №357-р був затверджений План заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, який складався з 131 пункту. За підсумками 2015 року було виконано більше ніж на 60 відсотків плану. Завдяки реформі "Дерегуляція" було знято більше 100 регуляторних бар'єрів, серед яких:  

  • Скорочення більш ніж 40% дозвільних документів (зі 143 до 84);
  • Скорочення обов'язкової сертифікації на 90% товарів, в тому числі й на нові автомобілі;  
  • Майже вдвічі скоротився перелік видів діяльності, які потребують отримання окремої ліцензії;  
  • Скасовано карантинний сертифікат, який вартував бізнесу 2 млрд грн на рік; 
  • Більш ніж вдвічі скоротився термін видачі фітосанітарного сертифікату в портах (з 5 до 2 днів), що зменшило вартість його для бізнесу майже на 5 млрд грн на рік;
  •  Скасовано близько 15 тисяч радянських ГОСТів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»