• Посилання скопійовано

Кабмін схвалив законопроект щодо удосконалень механізмів Державного земельного кадастру

Сьогодні, 1 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо порядку оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері ведення Державного земельного кадастру»

Кабмін схвалив законопроект щодо удосконалень механізмів Державного земельного кадастру

«Проект було розроблено відповідно до кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку. Документ передбачає удосконалення правового регулювання розгляду скарг щодо інформації, яка міститься у Державному земельному кадастрі. Удосконалення здійснюються шляхом запровадження механізму оскарження рішень, дій або бездіяльності державних кадастрових реєстраторів у досудовому порядку», - повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Зокрема, проектом Закону пропонується надати повноваження Держгеокадастру та його територіальним органам щодо скасування рішень державних кадастрових реєстраторів, прийнятих з порушенням норм діючого законодавства. Це має значно спростити процедуру розгляду відповідних скарг від фізичних та юридичних осіб та сприятиме прискоренню виправлення помилкових даних Державного земельного кадастру, залишаючи можливість оскарження відповідних рішень, дій або бездіяльності у суді.

«Особа, яка вважає, що її права порушено, зможе оскаржити відповідні дії чи рішення безпосередньо у територіальному органі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. У разі незгоди з рішенням вказаного органу, його можна буде оскаржити вже у зазначеній Державній службі», - сказав Тарас Кутовий.

Виключення складають рішення про скасування рішення про відмову в державній реєстрації земельної ділянки та проведення державної реєстрації земельної ділянки, які можна буде оскаржити виключно у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру або у суді.

 

Довідково

Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо порядку оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері ведення Державного земельного кадастру» (далі – проект закону) розроблено Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру відповідно до пункту 34 Плану дій щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку у методології рейтингу «Ведення бізнесу» на 2016 рік, затвердженого розпорядженням КМУ від 16.12.2015 р. № 1406-р, з метою встановлення спеціального механізму розгляду скарг щодо інформації, яка міститься у Державному земельному кадастрі.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»