• Посилання скопійовано

Закон «Про електронні довірчі послуги» дасть можливість вести бізнес і отримувати держпослуги через смартфон

Підтримка ВРУ законопроекту №4685 дасть можливість запустити такі сучасні електронні інструменти ідентифікації як MobileID (через мобільний телефон), BankID (через банківську картку), а також забезпечить бізнес сервісами з електронного підтвердження підпису та печатки компанії

Закон «Про електронні довірчі послуги» дасть можливість вести бізнес і отримувати держпослуги через смартфон

Про це 13 лютого 2017 р. під час прес-конференції повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Для простого українця це означає, що зі свого мобільного телефону кожен з нас зможе зареєструвати компанію, підписати будь-який договір, направити відповідний запит і отримати будь-яку інформацію, яка стосується діяльності того чи іншого державного органу», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, завдяки запуску нових сервісів вся активна діяльність малого і середнього бізнесу щодо комунікації з державними органами та партнерами може проходити з використанням звичайного смартфону. Без купи паперів, без спілкування з бюрократами, без корупційної складової.

Українці також зможуть отримати чимало позитивів при веденні міжнародного бізнесу.

«Прийняття даного законопроекту дає можливість українському бізнесу брати участь у тендерних закупівлях країн Європейського Союзу, які проводяться на електронних майданчиках», - додав Павло Петренко.

Він також зауважив: створення справжньої прозорої системи електронних комунікацій в українській державі дає Україні всі шанси стати однією з найпрогресивніших у сфері ІТ-держав.

«Ми маємо величезний потенціал спеціалістів. Ми маємо дуже потужну технічну і наукову базу. А найголовніше – ми маємо бажання українського Уряду запроваджувати ці технології у повсякденному житті», - заявив очільник Мін’юсту.

При цьому він публічно звернувся до колег з Верховної Ради з проханням наступного сесійного тижня підтримати даний законопроект.

«У такому випадку ми вже до кінця року матимемо реальний результат. І оператори мобільного зв’язку, і українські банки вже заявили про готовність повноцінно запроваджувати ці системи. Так само ми зможемо всі прописані у законопроекті інструменти імплементувати в життя державного службовця. А Міністерство юстиції буде піонером у цьому напрямку», - резюмував Павло Петренко.

Заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе своєю чергою наголосив, що цей законопроект не має бути предметом для конкуренції між політичними силами.

«Розроблений законопроект стимулюватиме створення нових робочих місць в нашій країні. Адже ми всі знаємо, що робочі місця створює бізнес. А для того, щоб бізнес міг це робити, ми маємо спрощувати життя нашим підприємцям. І цей закон має на меті саме спрощення процедур спілкування з державою і партнерами, а також дає можливість зекономити на витратах при вчиненні тих чи інших дій», - сказав він.

***

Нагадаємо, що  законопроект №4685 20 вересня 2016 року прийнято у першому читанні. Про це ми повідомляли тут>>

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»