• Посилання скопійовано

Громадська рада Мінфіну підтримала створення Відкритого бюджету для громадськості (Open Budget)

29 листопада Перший заступник Міністра фінансів Оксана Маркарова презентувала модуль порталу e-Data – Open Budget (Відкритий бюджет для громадськості)

Громадська рада Мінфіну підтримала створення Відкритого бюджету для громадськості (Open Budget)

29 листопада відбулось засідання Громадської ради Міністерства фінансів, де Перший заступник Міністра фінансів Оксана Маркарова презентувала модуль порталу e-Data – Open Budget (Відкритий бюджет для громадськості).

Також були підведені також підсумки роботи проекту Є-data 10 місяців 2017 року. Громадською радою Міністерства фінансів було погоджено та підтримано бачення, технічне завдання та стратегію розвитку публічної частини системи «Прозорий бюджет», яка буде розміщено на порталі e-data.gov.ua.

Концепція створення інтегрованої інформаційно-аналітичної системи «Прозорий бюджет» була схвалена Кабінетом Міністрів України, і це стало природнім продовженням реформи управління державними фінансами, фундаментом якої є проект Міністерства фінансів Є-data. На сьогодні портал e-data.gov.ua - найбільша база відкритих даних у секторі публічних фінансів. На порталі щоденно оновлюються трансакції Казначейства та регулярно звітують розпорядники та одержувачі бюджетних коштів.

Під парасолькою порталу будуть знаходитись два модулі - spending та open budget. Перший модуль (spending) - про використання бюджету та платежі державних установ. Другий модуль (open budget) доповнить витрати дохідною частиною, розписом бюджету за секторам, програмам та регіонам. З відкриттям даного розділу громадськість отримає інформацію про збалансованість державного та місцевих бюджетів, про ефективність використання публічних коштів. Модуль забезпечить можливість контролю плану та факту в бюджетних процесах.

Розробкою стратегії, дизайну та архітектури порталу займається проектна команда Є-data під керівництвом керівника проекту Олександра Щелокова. Розробником та адміністратором нового модулю стане ДУ «Відкриті публічні фінанси», яка на сьогодні адмініструє портал e-data.gov.ua.

Презентація про підсумки роботи проекту Є-data>>

Презентація Відкритого бюджету для громадян (Open Budget)>>

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»