• Посилання скопійовано

Уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на насіння

Одним із напрямків програми державної підтримки фермерства є компенсація вартості насіння української селекції. Це дозволить підтримати як аграріїв, яким будуть повертатися кошти, так і українських виробників насіння

Уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на насіння

Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час відкриття насіннєвого Форуму 2018.

«Галузь насінництва є важливою складовою розвитку агропромислового комплексу. Селекції і генетиці насіння ми завдячуємо успіхам у високій врожайності, валовому зборі зернових та експорті. Щоб розвивати цю галузь, робити її конкурентоздатною, а заразом підтримувати малих фермерів, Уряд надаватиме компенсацію за придбання насіннєвого матеріалу», - зауважив Віктор Шеремета.

Механізм надання коштів знаходиться на фінальній стадії погодження, але вже сьогодні фермери можуть закуповувати українське сертифіковане насіння, щоб отримати компенсацію. Після посівної, складання відповідного акту посіву та оформлення всіх необхідних документів фермер отримає компенсацію протягом двох місяців. Документи будуть розглядатися двічі на рік – після весняної та осінньої посівної.

***

Читайте також:

Підкориговано порядок часткової компенсації вартості сільгосптехніки.

Уряд схвалив програми підтримки аграріїв на 2018 рік

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»