• Посилання скопійовано

Мінагрополітики та представники зернового бізнесу погодили нову редакцію стандарту на пшеницю

Проект другої редакції ДСТУ на пшеницю буде розглянуто на засіданні Технічного комітету у лютому 2019 року. Плановий термін введення в дію нового стандарту після затвердження – травень-червень 2019 року

Мінагрополітики та представники зернового бізнесу погодили нову редакцію стандарту на пшеницю

Мінагрополітики повідомляє, що 25 січня у них відбулася координаційна зустріч з обговорення ключових пропозицій при формуванні другої редакції стандарту на пшеницю. Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій, представники Мінагрополітики, Української зернової асоціації, Європейської Бізнес Асоціації, Аграрного союзу, Американської торгівельної палати в Україні, Спілки «Борошномели України», Всеукраїнської асоціації пекарів, об’єднання «Укрхлібпром», представники агрокомпаній та науковці.

«Ми знаходимось на фінальному етапі напрацювання нового стандарту на пшеницю. Метою коригування стандарту є оптимізація техніко-технологічних процесів виробництва зерна пшениці та гармонізації його нормування з міжнародними нормами, зокрема країн Європейського Союзу. При цьому обов’язковим залишається врахування інтересів вітчизняного виробника, а також сприяння умовам бізнесу і міжнародної торгівлі», – зазначила Олена Ковальова.

Рішення щодо коригування ДСТУ на пшеницю було прийнято у 2018 році, зважаючи на тривалий час його дії без перегляду та змін. Так, у вересні в рамках засідання технічного комітету «Зернові культури та продукти їх переробки» було розглянуто та схвалено першу редакцію оновленого стандарту на пшеницю, яка була оприлюднена для публічного обговорення на двомісячний термін. При підготовці другої редакції були враховані пропозиції, які надійшли від учасників зернового ринку.

«В оновленому стандарті пропонується зменшити кількість класів непродовольчої пшениці, що матиме позитивне значення, особливо у системі її заготівлі. Також увага надається показникам, пов’язаним з хлібопекарськими властивостями зерна – вмістом білка та клейковини. Уперше до стандарту, пропонується ввести показник вмісту зерен, пошкоджених клопом-черепашкою, а у якості рекомендованого – значення сили борошна», – відмітив Володимир Топчій.

Проект другої редакції ДСТУ на пшеницю буде розглянуто на засіданні Технічного комітеті у лютому поточного року. Плановий термін введення в дію нового стандарту після затвердження – травень-червень 2019 року.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»