• Посилання скопійовано

Розширено перелік об'єктів компенсації з бюджету для підтримки c/г товаровиробників та фермерських господарств

Уряд вніс зміни до порядків використання коштів, передбачених у держбюджеті для фінансової підтримки с/г товаровиробників та фермерських господарств, а також часткової компенсації вартості сільгосптехніки

Розширено перелік об'єктів компенсації з бюджету для підтримки c/г товаровиробників та фермерських господарств

На сайті Уряду з'явилися постанови КМУ, якими внесено зміни до:

  • Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (постанова КМУ від 30.01.2019 р. № 123);
  • Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств (постанова КМУ від 30.01.2019 р. №126).

 

Що зміниться?

Постановою №123 передбачено надання часткової компенсації сільськогосподарським товаровиробникам за придбання у вітчизняних виробників спеціальних вагонів для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси у розмірі 25% від їх вартості (без урахування ПДВ), починаючи з 1 січня 2019 року.

Крім того, нею передбачено виплату у поточному році часткової компенсацію вартості техніки та обладнання сільськогосподарським товаровиробникам, які придбали їх та вчасно подали державному банкові відповідні документи у 2018 році, але з незалежних причин не отримали таку компенсацію.

Постановою №126, зокрема, доповнено перелік видів бюджетної підтримки фермерських господарств такими напрямами:

  • додаткова фінансова підтримка фермерських господарств із статусом сімейних фермерських господарств через механізм доплати на користь застрахованих осіб — членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для фермерських господарств (крім новостворених).

Фермерським господарствам (крім новостворених), надаватиметься бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) у розмірі 12000 гривень з розрахунку на одного члена фермерського господарства, який є членом фермерського господарства на момент подання заявки для отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар).

Крім того, збільшено максимальний розмір компенсації вартості насіння для господарства з 60 тис грн до 80% вартості насіння без урахування сум ПДВ, але не більше 80 000 гривень на одне господарство.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»