Головний санітарний лікар постановою від 06.06.2020 р. №36 затвердив Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).
Вони розроблені для колективних засобів розміщення (окрім готелів та аналогічних засобів розміщення), в тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, оздоровчих таборів, таборів праці та відпочинку (крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку), санаторіїв і пансіонатів та повинні враховуватися суб'єктами господарювання з метою запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення СОVID-19.
Основні вимоги
1. У закладах повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни.
2. На вході до закладу або окремих його приміщень, необхідно:
- розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби СОVID-19;
- організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, вказівник тощо).
3. Допуск відвідувачів та перебування в приміщенні у місцях спільного користування (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці (у тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс та рот.
4. Адміністрація закладу не допускає черг в місцях можливого скупчення відвідувачів. В місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесене відповідне тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри.
Для уникнення черг при реєстрації поселення рекомендовано передбачити можливість попередньої онлайн-реєстрації відвідувачів.
На рецепції закладу встановлюється захисний екран між персоналом та відвідувачами. У разі неможливості встановлення захисного екрану, персонал повинен бути одягнений в захисний щиток або окуляри.
5. За наявності в закладі пляжної зони необхідно провести розміщення пляжного обладнання (шезлонгів, роздягальнь, ногомийок тощо) з дотриманням принципу соціального дистанціювання
6. Адміністрація закладу повинна забезпечити:
- наявність щонайменше п'ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (респіратори або медичні маски, в тому числі саморобні, захисні рукавички);
- постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах номерів та санвузлах загального користування. Використання багаторазових рушників заборонено (окрім персональних в номерах);
- вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів;
- дезінфекцію поверхонь з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах (стійка реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів, роздягальні, сходи тощо) кожні 3-4 години, повторювати процедуру у будь-який час при забрудненні;
- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери/урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією,
- розміщення додаткових контейнерів/урн для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (холах, коридорах тощо);
- обмеження масових зборів працівників в закритих приміщеннях.
- тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику.
7. Працівники закладу зобов'язані:
- регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу за 3 години, та після відвідування
- утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань,
- самоізолюватися у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
Постанова набрала чинності з 10 червня 2020 року.
***
УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!