• Посилання скопійовано

Нові правила реєстрації юрособи за адресою засновника: законопроєкт

У ВРУ зареєстровано законопроєкт №8418 щодо спрощення процедури зміни відомостей у ЄДР про місцезнаходження юридичної особи

Нові правила реєстрації юрособи за адресою засновника: законопроєкт

3 лютого 2023 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №8418 «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» щодо спрощення процедури зміни відомостей про місцезнаходження юридичної особи».

Проєкт Закону розроблено з метою захисту охоронюваного державою права власності. Адже Законом №755-IV не передбачено обов’язку отримання згоди власника приміщення, квартири, будинку для здійснення реєстрації юридичної особи за адресою його власності. Така ситуація стала наслідком реєстрації юридичних осіб без відома власників приміщення. Листування з контролюючими органами здійснюється на фактичну адресу юридичних осіб, вказану в реєстрі, що створює додаткові незручності власникам приміщення. Таким чином, постає необхідність вимагати захисту порушеного права власності.

З огляду на це законопроєкт передбачає внесення таких змін до Закону №755-IV:

  • вилучення відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про місцезнаходження юридичної особи на підставі заяви власника приміщення у разі реєстрації такої особи без його відома;
  • звільнення власника приміщення від сплати адміністративного збору за внесення змін до відомостей про юридичну особу щодо виключення відомостей про місцезнаходження юридичної особи.

У разі ухвалення цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»