• Посилання скопійовано

На МСЕК та ВЛК чекає велика реформа, – Шмигаль

За словами Шмигаля, держава починає велику реформу медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Пілотні проєкти вже запущено, і цьогоріч оновлені підходи повинні запрацювати в усій країні

На МСЕК та ВЛК чекає велика реформа, – Шмигаль

Адаптація військовослужбовців до цивільного життя – одне з основних рамкових завдань, які стоять перед Урядом у сфері ветеранської політики. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Відповідна стратегія вже напрацьована. Головна ідея – перехід від військової служби до цивільного життя має бути максимально комфортним для наших захисників», – відзначив очільник Уряду.

Також, за словами Прем’єр-міністра, держава починає велику реформу медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Пілотні проєкти вже запущено, і цьогоріч оновлені підходи повинні запрацювати в усій країні.

«Не має бути черг, незрозумілих довідок та бігання між кабінетами. Робимо проходження цих комісій максимально комфортним для військовослужбовців. Довідки мають ходити за ветераном, а не навпаки. Всі терміни з розслідування обставин поранення будуть скорочені. Кількість штатних і гарнізонних ВЛК буде суттєво збільшено. Максимально цифровізуємо всі погодження», – підкреслив Денис Шмигаль.

Серед інших пріоритетних завдань, як зауважив Глава Уряду, – житло, діджитал-послуги для ветеранів та створення Сервісних офісів у справах ветеранів. Зокрема, Денис Шмигаль виокремив пільгове іпотечне кредитування для захисників та захисниць України, розвиток цифрового проєкту єВетеран та послуги для ветеранів у ЦНАПах.

«Основні завдання сервісних офісів – це координація роботи, взаємодія з місцевою владою для підтримки ветеранів, узагальнення потреб, реалізація державної політики у сферах соціального та правового захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей. Такі офіси будуть створені по всій країні», – зазначив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду додав, що до роботи офісів долучатимуться громади та міжнародні партнери для ефективної організації роботи та належного фінансування.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»