• Посилання скопійовано

Мінекономіки завершило збір заявок для розробки галузевих стратегій розвитку

Здійснено збір першої черги заявок від бізнесу у рамках секторальних робочих груп у межах роботи над Планом України для реалізації програми Ukraine Facility та розробки галузевих стратегій розвитку

Мінекономіки завершило збір заявок для розробки галузевих стратегій розвитку

Міністерство економіки України завершило збір першої черги заявок від бізнесу у рамках секторальних робочих груп у межах роботи над Планом України для реалізації програми Ukraine Facility та розробки галузевих стратегій розвитку. Заявки є пропозиціями, спрямованими на відновлення й розвиток галузей національної економіки, баченням інвестиційних можливостей, а також напрацюваннями щодо покращення умов ведення бізнесу.

Процес приймання заявок завершився у семи секторальних групах – з енергетики, агропромислового комплексу, транспорту та логістики, IT та комунікацій, машинобудування, критичних матеріалів, а також «зеленої» сталі. Діяльність груп координує Міністерство економіки України за аналітично-консалтингової підтримки Київської школи економіки.

«Ми створювали секторальні робочі групи для того, щоб сформовані нами в Плані України цілі та завдання не лише були реалістичними, але й відповідали потребам бізнесу та враховували думку експертного середовища. Ми раді, що бізнес та експерти проявили таку активність та активно долучилися до розробки політик, а також пропонують перспективні інвестиційні проєкти. Тепер наше завдання – обробити їх, дослідити на предмет їхньої користі для розвитку галузей та вибрати ті, які дійсно сприятимуть динамічному зростанню економіки», – зазначив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.

Під час першої черги консультацій та приймання заявок від бізнесу та експертів надійшло 268 проєктів політик та законодавчих змін, а також 368 пропозицій інвестиційних проєктів для подальшого розвитку. Найбільша кількість пропозицій інвестиційних можливостей надійшла для агропромислового комплексу – 123, тоді як найбільша кількість пропозицій змін у політиках надійшла від представників секторальної групи з транспорту та логістики – 85.

Після завершення процесу обробки пропозицій, найбільш релевантні та перспективні з них будуть винесені на подальше обговорення в рамках секторальних робочих груп. У разі їхнього затвердження обрані пропозиції будуть внесені до Плану України та знайдуть своє відображення в секторальних стратегіях розвитку. 

Нагадаємо, в рамках роботи над програмою Ukraine Facility та підготовки Плану України представники бізнесу мають можливість долучитися до розробки політик та надання пропозицій щодо перспективних інвестиційних проєктів в рамках секторальних робочих груп. Наразі триває приймання та обробка заявок у другій черзі груп – деревообробки, фармацевтики та медицини, будівництва, культури та креативних індустрій, а також фінансів та страхування.

Створення секторальних робочих груп є однією з активностей проєкту Good Governance Fund «Економічний хаб: ефективна політика управління публічними фінансами та візія зростання», який реалізується за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid). Імплементаторами проєкту є Abt Britain та Київська Школа Економіки.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»