• Посилання скопійовано

Уряд оновив зміст Типового договору оренди землі

У разі передачі в оренду землі держвласності АТ, ТзОВ, 100% акцій (часток) у статутному капіталі якого належать державі, яке утворилося шляхом перетворення такого держпідприємства і є його правонаступником, строк дії договору оренди землі становить 50 років

Уряд оновив зміст Типового договору оренди землі

Кабмін Постановою від 01.03.2024 № 235 ухвалив рішення, які вплинуть на землевласників та користувачів. Так, внесено зміни до:

Постанова №235 почала діяти з 5 березня.

Мета змін: приведення зазначених нормативно-правових актів у відповідність до вимог Земельного кодексу УкраїниЗаконів України «Про охорону земель» та «Про оренду землі» з урахуванням змін, внесених законами України від 11.04.2023 № 3050-IX та від 27.07.2023 № 3272-ІХ. Про це повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

 

Що змінилося з 5 березня?

Зокрема, у Типовому договорі оренди землі передбачено, що у разі передачі в оренду земельної ділянки (земельних ділянок) державної власності акціонерному товариству, товариству з обмеженою відповідальністю, 100 % акцій (часток) у статутному капіталі якого належать державі, яке утворилося шляхом перетворення такого державного підприємства і є його правонаступником, строк дії договору оренди землі становить 50 років. 

Розмір орендної плати в такому випадку становитиме не менш як 12 % нормативної грошової оцінки земельної ділянки або не менш як 12 % нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по АРК або області, якщо нормативну грошову оцінку земельної ділянки не проведено. 

У Порядку консервації земель доповнено перелік земельних ділянок, що підлягатимуть консервації, земельними ділянками, забрудненими хімічними речовинами внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану, а також земельними ділянками, на яких розташовані військові інженерно-технічні та/або фортифікаційні споруди.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»