• Посилання скопійовано

Урядовий проєкт щодо Нацкешбеку підтримано Комітетом ВРУ

Урядовий проєкт щодо Нацкешбеку підтримано Комітетом ВР з питань податкової політики. Зокрема, рекомендовано прийняти за основу законопроєкт №11400 щодо звільнення від оподаткування ПДФО суми кешбеку в рамках програми «Зроблено в Україні»

Урядовий проєкт щодо Нацкешбеку підтримано Комітетом ВРУ

29 серпня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ухвалити у першому читанні урядовий законопроєкт №11400 "Про внесення змін до підрозділу 1 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в рамках Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі перший заступник керівника Комітету Ярослав Железняк.

За його словами, таке рішення підтримали 16 членів комітету, двоє утрималися, а сам Железняк голосував проти.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроєкт розроблено в рамках реалізації експериментального проєкту з надання державної грошової допомоги покупцям товарів українського походження в Україні (кешбеку), та на "забезпечення реалізації указу президента від 26.01.2024 №31/2024 "Про Всеукраїнську економічну платформу "Зроблено в Україні", з метою підтримки внутрішнього ринку та сприяння економічному розвитку України через стимулювання споживання українських товарів та механізму використання коштів державного бюджету, передбачених для підтримки внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги.

Зокрема, ним передбачено внесення змін до ПКУ щодо звільнення від оподаткування ПДФО та ВЗ виплачених коштів (кешбеку) фізичним особам – споживачам вітчизняних товарів.

 

Подробиці від Южаніної

За словами Южаніної, Мінекономіки (яке є координатором програми) і Мінцифри вже закликали українських виробників доєднатися до програми Нацкешбеку через портал Дія. Передбачено, шо:

  • з 24 серпня українські виробники можуть подавати заявки на участь у програмі «Національний кешбек» через портал Дія. І це важлива опція, бо кешбек надаватиметься на споживчі товари українського виробництва, які будуть подані виробником для участі у програмі; 
  • з 28 серпня, як повідомляє Мінекономіки, відкривається реєстрація у програмі для торгових мереж. При цьому продавцем не може бути суб’єкт малого підприємництва, бо спрощенцям не дозволяється  брати участь у програмі «Національний кешбек»;
  • з 2 вересня стартує реєстрація покупців програми «Національний кешбек». Програма дозволить українцям отримувати до 3 тисяч гривень компенсації щомісяця за купівлю товарів українського виробництва (10% вартості придбаних ними українських товарів).

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»