• Посилання скопійовано

Ввезення шиншили на територію України

Які документи потрібні для ввезення шиншили на територію України?

1. Статтею 27 Митного кодексу України встановлено, що товари, які переміщуються через митний кордон України, крім митного контролю, можуть підлягати санітарно-епідеміологічному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному, екологічному контролю та контролю за переміщенням культурних цінностей. Митне оформлення таких товарів завершується тільки після здійснення встановлених законодавством України необхідних для цього товару видів контролю.

Перелік товарів, які підлягають обов’язковому санітарному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному, екологічному контролю та контролю за переміщенням культурних цінностей у пунктах пропуску через державний кордон при ввезенні їх на митну територію України (далі — Перелік), затверджено наказом Державної митної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства аграрної політики України, Міністерства культури і туризму України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.03.2009 р. №265/211/191/210/14/147/326 (зареєстровано у Мін’юсті України 08.04.2009 р. за №320/16336).

Згідно з цим переліком живі тварини підлягають ветеринарному контролю.

Згідно з Порядком пропуску вантажів, підконтрольних Службі державної ветеринарної медицини, через державний кордон України, затвердженим наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 27.12.99 р. №49, зареєстрованим у Мін’юсті України 10.01.2000 р. за №9/4230, ввезення, вивезення чи транзит через територію України тварин дозволяються за наявності документів, передбачених міждержавними угодами (ветеринарних свідоцтв, сертифікатів) з урахуванням епізоотичного стану країн-експортерів.

При ввезенні тварин за місцем акредитації отримувача в митниці призначення органами державної ветеринарної медицини видається ветеринарне свідоцтво за формою №Ф-1.

З приводу особливостей проведення ветеринарного контролю, порядку видачі ветеринарних документів, на підставі яких товари ввозяться до України, пропонуємо звернутися до Державного комітету ветеринарної медицини України.

2. Пунктом 6 Постанови Кабінету Міністрів України від 13.12.2000 р. №1822 «Про заходи щодо забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України у зв’язку з її приєднанням до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення» установлено, що експорт-імпорт зразків видів дикої фауни і флори (включаючи транзитне перевезення та реекспорт) здійснюється лише за дозволами та сертифікатами, що видаються адміністративними органами України з питань виконання вимог Конвенції.

Шиншилові входять до затвердженого Конвенцією переліку видів ссавців, птахів, амфібій, рептилій, риб, молюсків, комах та рослин, експорт, реекспорт та імпорт яких, а також їхніх частин чи деривативів регулюються відповідно до цієї Конвенції.

Порядок видачі дозволів на імпорт та експорт зразків видів дикої фауни і флори, сертифікатів на пересувні виставки, реекспорт та інтродукцію з моря зазначених зразків, які є об’єктами регулювання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25.07.2007 р. №953.

Правила видачі дозволів та сертифікатів на ввезення до України та вивезення за її межі зразків видів дикої фауни і флори, які є об’єктами регулювання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення, затверджено наказом Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики України від 16.04.2002 р. №147/110 і зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12.06.2002 р. за №496/6784.

3. Зазначимо, що основні вимоги щодо порядку митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів, транспортних засобів та окремих номерних вузлів до них, що ввозяться (пересилаються) в супроводжуваному й несупроводжуваному багажі, вантажних, експрес- та міжнародних поштових відправленнях на митну територію України і належать громадянам, визначено Законом України від 13.09.2001 р. №2681-ІІІ «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України».

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»