• Посилання скопійовано

Інформація щодо операцій суб’єктів ЗЕД є інформацією з обмеженим доступом

Чи є статистична інформація про експортно-імпортні операції ТОВ — резидента України таємною інформацією та інформацією з обмеженим доступом? Якщо ні, яким способом можна цю інформацію отримати?

Правові основи одержання, використання, поширення та зберігання інформації, регулювання доступу до інформації та забезпечення її охорони регламентовано Законами України «Про інформацію», «Про державну статистику» та іншими правовими актами у цій галузі.
Так, згідно із статтею 21 Закону України «Про державну статистику», поширення статистичної інформації, на підставі якої можна визначити конфіденційну статистичну інформацію щодо конкретного респондента, забороняється. Міністерства і відомства України, що займаються державною статистикою, зобов’язані дотримуватися вимог захисту конфіденційної інформації щодо конкретного респондента, знеособлювати дані про осіб, які займаються підприємницькою діяльністю.
Відповідно до статті 22 Закону України «Про державну статистику» статистична інформація, яка дозволяє прямо чи опосередковано встановити конкретного респондента або визначити первинні дані щодо нього, може бути поширена за згодою цього респондента і відповідно до погоджених з ним умов, або якщо вона отримана із загальнодоступних джерел.
Статистична інформація щодо експортно-імпортних операцій суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності відноситься до інформації, доступ до якої обмежений згідно з законом.
Відповідно до пункту 2 статті 452 Митного кодексу України інформація щодо експортно-імпортних операцій конкретних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності може надаватися лише органам досудового слідства у зв’язку з розслідуванням ними кримінальних справ, органам державної податкової служби, а також за письмовими вмотивованими запитами — державному уповноваженому Антимонопольного комітету України та голові територіального відділення Антимонопольного комітету України у зв’язку з розслідуванням ними антиконкурентних узгоджених дій.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»