• Посилання скопійовано

Митне оформлення товарів, що тимчасово ввозяться за договором оренди

Чи належать буровий комплекс та компресор до переліку товарів, щодо яких застосовується часткове умовне звільнення від обкладення ввізним митом та податком на додану вартість, які за договором оренди між суб’єктами підприємницької діяльності тимчасово ввозяться з Росії на митну територію України для виконання робіт по бурінню стволів та свердловин?

У межах компетенції Держмитслужби України повідомляємо.
Відповідно до норм Податкового (пункт 206.7.2) та Митного (стаття 106) кодексів України у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами відповідно до положень Додатка Е до Конвенції про тимчасове ввезення (м. Стамбул, 1990 рік) можуть поміщуватися товари (за винятком підакцизних), не зазначені у статтях 105, 189 Митного кодексу України, а також у додатках B.1 — B.9, C, D до Конвенції про тимчасове ввезення (м. Стамбул, 1990 рік), або такі, що не відповідають вимогам зазначених додатків.
Відповідно до пункту «а» статті 1 Додатка Е до Конвенції про тимчасове ввезення до «товарів, які ввозяться з частковим звільненням» належать товари, які зазначено в інших додатках до цієї Конвенції, але які не відповідають усім умовам, що там передбачаються для користуванням правом на тимчасове ввезення з повним звільненням від ввізного мита та податків, а також товари, які не зазначені у таких інших додатках і які ввозяться для тимчасового використання з такою метою, як, наприклад, виробництво чи виконання робіт.
У разі тимчасового ввезення товарів з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами за кожен повний або неповний календарний місяць заявленого строку перебування на митній території України сплачується 3 відсотки суми митних платежів, яка підлягала б сплаті у разі випуску цих товарів у вільний обіг на митній території України, розрахованої на дату поміщення їх у митний режим тимчасового ввезення.
Сума митних платежів сплачується при поміщенні товарів у митний режим тимчасового ввезення та розраховується за встановлений митним органом строк дії цього митного режиму.
Загальна сума митних платежів, яка підлягає сплаті за час перебування товарів у митному режимі тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами, не повинна перевищувати суми, яка підлягала б сплаті у разі випуску цих товарів у вільний обіг на митній території України, розрахованої на дату поміщення їх у митний режим тимчасового ввезення.
Сума митних платежів, сплачена на підставі умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами, поверненню не підлягає.
Кабінет Міністрів України може встановлювати перелік товарів, які не можуть бути поміщені у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами. Зміст такого переліку повідомляється Депозитарію Конвенції про тимчасове ввезення (м. Стамбул, 1990 рік).
Враховуючи вищевикладене, при митному оформленні товарів, що тимчасово ввозяться за договором оренди на митну територію України з метою виконання робіт, застосовується часткове умовне звільнення від обкладення ввізним митом та податком на додану вартість.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»