• Посилання скопійовано

Як отримати міжнародний імпортний сертифікат

Отримання суб’єктами здійснення міжнародних передач товарів міжнародного імпортного сертифіката

Для отримання міжнародного імпортного сертифіката суб’єкт здійснення міжнародних передач товарів має звернутися з письмовою заявою до Держекспортконтролю України, разом з якою подати інші необхідні для проведення експертизи документи.
Перелік таких документів визначено у Положенні про порядок надання гарантій та здійснення державного контролю за виконанням зобов’язань щодо використання у заявлених цілях товарів, які підлягають державному експортному контролю, яке затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.99 р. №920.
Форму заяви про отримання міжнародного імпортного сертифіката та порядок її заповнення наведено в Інструкції про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвільних документів, документів про гарантії та інших документів, що надаються Держекспортконтролем України, затвердженій наказом Державної служби експортного контролю України від 09.01.2004 р. №5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 21.01.2004 р. за №90/8689.
Вищезазначену постанову Кабінету Міністрів України та наказ Державної служби експортного контролю України від 09.01.2004 р. №5 розміщено на веб-сайті Держекспортконтролю України (електронна адреса: www.dsecu.gov.ua).
Примітка. Обов’язковою умовою проведення основної експертизи є наявність у cуб’єкта посвідчення про його реєстрацію як суб’єкта здійснення міжнародних передач товарів та відповідного роз’яснення Держекспортконтролю України про особливості здійснення таких передач заявлених товарів.

Джерело: Державна служба експортного контролю України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»