• Посилання скопійовано

Перед початком переговорів щодо міжнародних передач товарів слід отримати висновок

Отримання суб’єктами здійснення міжнародних передач товарів висновку про можливість проведення переговорів

Для отримання висновку про можливість проведення переговорів, пов’язаних з укладанням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) суб’єкт здійснення міжнародних передач товарів має звернутися з письмовою заявою до Держекспортконтролю України, разом з якою подати інші необхідні для проведення експертизи документи.
Перелік вищезазначених документів визначено у Порядку державного експортного контролю за проведенням переговорів, пов’язаних з укладенням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) щодо здійснення експорту товарів, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 06.06.2012 р. №500.
Форму заяви про отримання висновку на право проведення переговорів, пов’язаних з укладенням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) та порядок її заповнення наведено в Інструкції про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвільних документів, документів про гарантії та інших документів, що надаються Держекспортконтролем України, затвердженій наказом Державної служби експортного контролю України від 09.01.2004 р. №5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 21.01.2004 р. за №90/8689.
Вищезазначену постанову Кабінету Міністрів України та наказ Державної служби експортного контролю України від 09.01.2004 р. №5 розміщено на веб-сайті Держекспортконтролю України (електронна адреса: www.dsecu.gov.ua).
Примітка. Обов’язковою умовою проведення основної експертизи є наявність у cуб’єкта посвідчення про його реєстрацію як суб’єкта здійснення міжнародних передач товарів та відповідного роз’яснення Держекспортконтролю України про особливості здійснення таких передач заявлених товарів.

Джерело: Державна служба експортного контролю України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»