• Посилання скопійовано

Зміни в банківському контролі за ЗЕД операціями

Постанова НБУ від 31.08.2012 №364 "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями"

З метою вдосконалення нормативно-правових актів Нацбанк постановою від 31.08.2012 N 364 затвердив зміни до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, відповідно до яких, зокрема:
 
підставою для зняття банком з контролю експортної, імпортної операцій резидента за умови надання останнім документів, що необхідні банку для здійснення контролю за своєчасністю розрахунків за експортними, імпортними операціями цього резидента, може бути письмове повідомлення митного органу, засвідчене підписом керівника (його заступника), а також копія митної декларації (типу IM-40 "Імпорт", IM-41 "Реімпорт", IM-72 "Магазин безмитної торгівлі", IM-75 "Відмова на користь держави", IM-76 "Знищення або руйнування"), засвідчена в установленому законодавством порядку, надана на письмовий запит резидента (якщо немає інформації про зазначену митну декларацію у реєстрі митних декларацій*);
_____
* Реєстр митних декларацій - електронний реєстр увізних або вивізних митних декларацій, на підставі яких продукція, що експортується (імпортується), переміщується через митний кордон України. Реєстр МД, що подається Держмитслужбою до Нацбанку, надсилається банку Нацбанком.
 
банк знімає з контролю експортну операцію, якщо взаємні зобов'язання за експортним договором частково або повністю не виконані та відбувається часткове або повне повернення резиденту продукції, що була поставлена ним нерезиденту за договором, на підставі інформації про зазначену операцію у реєстрі МД (яка оформляється з використанням МД типу IM-40 "Імпорт", IM-41 "Реімпорт", IM-75 "Відмова на користь держави", IM-76 "Знищення або руйнування").
 
Постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції 20 вересня 2012 р. за N 1617/21929 та набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»