• Посилання скопійовано

Коли імпортна операція без ввезення товару в Україну може вважатися завершеною

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку визначення терміну й умов завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України

Відповідну постанову від 29 жовтня 2012 №1009 опубліковано на офіційному сайті КМУ.
Зокрема, з переліку умов, на підставі яких імпортна операція резидента без ввезення товару на територію України вважається завершеною, вилучено умову про припинення дії зобов'язань шляхом зарахування зустрічних однорідних вимог резидента і нерезидента на підставі документів, перелік яких визначається Національним банком України.
НБУ пояснив, що на підставі постанови уряду від 29 жовтня 2012 року №1009 імпортна операція з нерезидентом без ввезення товару в Україну вважається завершеною після зарахування виручки, отриманої виключно від нерезидента.
«…Надходження коштів від іншого резидента України за такою операцією не є підставою для завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України та зняття її з контролю згідно з Інструкцією про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженою постановою Правління НБУ від 24 березня 99 р. №136 (зі змінами)», — йдеться у повідомленні НБУ.

Джерело: UBR

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»