• Посилання скопійовано

Розроблено переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню

Мінекономрозвитку підготувало переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню, та обсяги квот на наступний календарний рік

Розроблено переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню

Щороку Кабінетом Міністрів України відповідно до вимог статті 16 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» затверджуються переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню, та обсяги квот на наступний календарний рік, повідомив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Мінекономрозвитку Юрій Петровський.

«За пропозиціями міністерств та відомств, Мінекономрозвитку підготувало відповідні переліки товарів для того, щоб забезпечити формування раціональної структури експорту та імпорту окремих видів товарів; виконання міжнародних договорів України, а також дотримання діючого законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, захисту інтелектуальної власності, охорони навколишнього середовища», - пояснив Юрій Петровський.

Так, у 2014 році отримання ліцензії потребуватимуть такі зовнішньоекономічні операції: експорт золота та срібла; газу; цинковмісних та мідьвмісних шлаків (на які встановлено квоти); окремих товарів з вмістом легованих чорних металів, кольорових металів та їх сплавів; експорт та імпорт фарб друкарських із захисними властивостями, паперу з водяними знаками; оптичного полікарбонату та обладнання для виробництва дисків для лазерних систем зчитування; озоноруйнівних речовин і товарів, які їх містять; імпорт засобів захисту рослин тощо.

Номенклатуру товарів, передбачену проектом постанови, приведено у відповідність до нової редакції Митного тарифу України, що набуває чинності з 1 січня 2014 року.

Проект постанови, пояснювальна записка до нього та аналіз регуляторного впливу розміщено на веб-сайті Мінекономрозвитку у розділі «Обговорення проектів документів». Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються впродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»