• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив перелік «виняткових» ЗЕД-операцій

Кабмін затвердив перелік товарів та (або) галузей економіки, на які не поширюється строк розрахунку у 365 к.дн.

Кабмін затвердив перелік «виняткових» ЗЕД-операцій

Кабмін затвердив перелік товарів та (або) галузей економіки, для яких Національний банк має право встановлювати винятки та (або) особливості запровадження заходу захисту, передбаченого абз. 1 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про валюту і валютні операції».

До них належать:

1) авіакосмічні товари відповідно до ст. 1 Закону «Про космічну діяльність» та ст. 2 Закону «Про розвиток літакобудівної промисловості»;

2) товари, які експортуються та (або) імпортуються для потреб угоди про розподіл продукції та передбачені такою угодою;

3) товари, що імпортуються в межах виконання державних контрактів відповідно до Закону «Про державне оборонне замовлення»;

4) товари і послуги, що підлягають закупівлі відповідно до угод щодо закупівлі, що укладаються МОЗ;

5) послуги, роботи (крім транспортних і страхових), права інтелектуальної власності та (або) інші немайнові права, що експортуються;

6) медпослуги, що імпортуються для забезпечення лікування (у т. ч. обстеження та діагностики) за кордоном громадян України із захворюваннями згідно із затвердженим МОЗ переліком рідкісних (орфанних) захворювань.

Розпорядження КМУ від 13.02.2019 р. №76-р чинне з 13.02.2019 р.

Від редакції: В Тимчасовій постанові №5 а саме у п. 22 вказано, що граничні строки розрахунків застосовуються з урахуванням рекомендацій Кабінету Міністрів України, поданих відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про валюту і валютні операції».

Тож з 13 лютого з момента набрання чинності Розпорядження №76-р ця норма почала діяти. Саме з цієї дати на виняткові операції вже не поширюється строк розрахунків у 365 к.дн. А от чи буде вважатися порушенням, перевищення загально встановлених строків для цих видів операцій з 7 до 13 лютого, це питання вікрите. Податківці на нього ще не відповідали. Скоріш за все їх думка буде відповідати думці щодо встановлення з 7 лютого нового строку для всіх операцій. Про це ми писали тут.

***

Читайте також:

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»