• Посилання скопійовано

ЄС поновив список офшорних зон

Рада ЄС вирішила додати Ангілью і Барбадос в чорний список, а Кайманові острови і Оман виключені з цього списку

ЄС поновив список офшорних зон

«РБК-Україна» розповідає, що Рада ЄС вирішила додати Ангілья і Барбадос в список юрисдикцій, що не співпрацюють з Європейським союзом у сфері оподаткування. Кайманові острови і Оман виключені зі списку після проведення реформ їх податкової політики.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

Згідно з повідомленням, Ангілья і Барбадос були включені в список ЄС після експертних оглядів, опублікованих Глобальним форумом щодо прозорості та обміну інформацією в податкових цілях. У цих оглядах рейтинги Ангільї і Барбадосу були знижені, відповідно, до «не відповідає» і «частково відповідає» за міжнародним стандартом прозорості та обміну інформацією за запитом (EOIR).

Кайманові острови були виключені зі списку ЄС після того, як у вересні 2020 року були змінена структура колективних інвестиційних фондів.

За даними Ради ЄС, Оман дотримується всіх своїх зобов'язань, після того, як він ратифікував Конвенцію ОЕСР про взаємну адміністративну допомогу в податкових питаннях, прийняв законодавство, що забезпечує автоматичний обмін інформацією, і вжив усі необхідні кроки для активізації своїх відносин обміну інформацією з усіма країнами ЄС.

Після цього оновлення 12 юрисдикцій залишаються в списку юрисдикцій, відмовляються від співпраці: Американське Самоа, Ангілья, Барбадос, Фіджі, Гуам, Палау, Панама, Самоа, Сейшельські острови, Тринідад і Тобаго, Віргінські острови США і Вануату.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»