• Посилання скопійовано

Рада встановила пільгові ставки ввізного мита на низку товарів

19 лютого ВРУ було прийнято Закон «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості»

Рада встановила пільгові ставки ввізного мита на низку товарів

Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості» (Проект Закону зареєстровано за №4410).

Законом викладено в новій редакції групи 50 – 59 у Митному тарифі України, якими встановлено:

  • пільгові ставки ввізного мита у розмірі 0 відсотків на сировину, що не виробляється в Україні (пряжа, волокна, нитки 50 – 53 групи УКТ ЗЕД);
  • пільгові ставки ввізного мита в розмірі від 1 до 8 відсотків на готову продукцію – тканини, фетр і повсть, сітки плетені, шпагат та канати;
  • підвищено повні ставки ввізного мита до 10 відсотків на товари легкої промисловості за тими товарними підкатегоріями згідно з УКТ ЗЕД, де такі ставки менші 10 відсотків.

Закон набирає чинності з 1 липня 2021 року.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»