• Посилання скопійовано

Бізнес просить збільшити граничні строки розрахунків для ЗЕД

Бізнес звернувся до влади з проханням збільшити граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту з 90 до 180 к.дн.

Бізнес просить збільшити граничні строки розрахунків для ЗЕД

Враховуючи встановлені Національним банком України постановою №68 від 04.04.2022 граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів у 90 календарних днів, Федерація роботодавців звернулася до Мінекономіки та НБУ щодо збільшення граничних строків таких розрахунків до 180 календарних днів.

Маємо підтримку з боку Мінекономіки, викладену у відповіді на наше звернення: враховуючи, зокрема і те, що технологічні та логістичні процеси виробництва та доставки товарів суттєво погіршуються під час введеного воєнного стану в Україні, Мінекономіки вбачає оптимальним строком для проведення розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів – 180 календарних днів.

Мінекономіки повідомляє також, що направило звернення до Національного банку стосовно бачення Міністерства щодо оптимального строку для проведення розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів – 180 календарних днів.

***

Читайте також: Скорочено граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями

***

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»