• Посилання скопійовано

З 4 червня діятимуть скасування мита і зборів для українського експорту

ЄС на рік скасував усі мита і збори для українського експорту. Це допоможе відновленню українського бізнесу, який постраждав унаслідок російської агресії

З 4 червня діятимуть скасування мита і зборів для українського експорту

Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок. Це допоможе відновленню українського бізнесу, який постраждав унаслідок російської агресії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіційний журнал ЄС.

«Регуляторні правила, що тимчасово призупиняють усі збори з імпорту, що надходить в ЄС з України, були оприлюднені сьогодні в Офіційному журналі ЄС. Вони набудуть чинності завтра, 4 червня, та будуть діяти до 5 червня 2023 року», – заявила речниця Єврокомісії з питань сільського господарства й торгівлі Міріам Гарсія Феррер.

Вона зауважила, що ЄК вітає швидке ухвалення цих заходів Європарламентом і Радою ЄС.

«Це безпрецедентний крок, спрямований на розвиток економіки України, яка була значно ослаблена внаслідок російської агресії. Він допоможе подолати важку ситуацію, в якій опинились українські виробники та експортери після російського військового вторгнення», – наголосила Гарсія Феррер.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»