• Посилання скопійовано

Скасування пільг щодо імпорту авто під час війни: що вирішив Комітет Гетманцева?

9 червня на черговому засіданні комітету ВРУ було розглянуто основний законопроєкт №7418 та альтернативні. Але прийнято рішення рекомендувати ВРУ прийняти саме основний законопроєкт від Уряду

Скасування пільг щодо імпорту авто під час війни: що вирішив Комітет Гетманцева?

Нагадаємо, що 30 травня Д. Шмигаль зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7418. Ним пропонується відновити оподаткування для ТЗ, що ввозяться громадянами, для підприємств, що не сплачують ввізне мито, а також для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку I, II та III групи. Про це ми розповідали тут.

Сьогодні відбулося  засідання Комітету з податкової політики по заслуховуванню Мінфіну та законопроекту #7418 і альтернативним. 

Железняк у своєму окремому пості нагадав, що передбачають альтернативні законопроекти. 

Так, проєкт закону № 7418-1 на відміну від основного запропоновано:

тимчасово, на період до припинення чи скасування воєнного стану на території України, встановити знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 7 відсотків до операцій з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів.

Проєкт № 7418-2 на відміну від основного, запропоновано залишити для громадян податкові та митні пільги на операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів з одночасним запровадженням таких запобіжників, які зменшать зловживання цими пільгами та навантаження на роботу митних органів.

На засіданні 9 червня було розглянуто всі  законопроєкти, але прийнято рішення про підтримання версії КМУ. 

Подробиці від Железняка далі:

  • Щодо імпортних товарів (НЕ авто)- повертається мито та ПДВ. Про що просив бізнес. До нього ж прив’язано скасування критичного імпорту. 
  • Для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та мита, акциз з 01 липня. Паралельно Кабмін розробляє новий закон про спрощене розмитнення авто через Дію.
  • Також додали норму про те, що КМУ може надавати дзеркальні пільги на мита на іноземних товари, які звільненні з боку наших торгівельних партнерів для України.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»