• Посилання скопійовано

Оновлено порядок заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа

Мінфін виклав у новій редакції Порядок заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа

Оновлено порядок заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа

Мінфін наказом від 23.09.2022 р. №296 (зареєстрований в Мін'юсті 11.10.2022 р. за №1207/38543) виклав у новій редакції Порядок заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа.

Цей Порядок визначає правила заповнення граф митних декларацій (далі - МД) за формою єдиного адміністративного документа (далі - ЄАД), додаткових аркушів до нього, порядок унесення відомостей до доповнення, а також порядок оформлення, розподілу та використання аркушів МД.

Для товарів, що згідно зі статтею 94 МКУ підлягають декларуванню з використанням МД, можуть використовуватися МД, передбачені Конвенцією про процедуру спільного транзиту, та правила їх заповнення, відповідно до цієї Конвенції.

Передбачені цим Порядком правила також поширюються на застосування МД за формою ЄАД, додаткових аркушів і доповнення, виготовлених за допомогою комп'ютера, та електронних МД.

Цей наказ набирає чинності з 01 жовтня 2022 року, але не раніше дня його офіційного опублікування (станом на 25 жовтня цього не відбулося), крім:

  • абзацу третього правил заповнення графи 2 митної декларації,
  • абзацу третього правил заповнення графи 8 митної декларації,
  • абзацу четвертого правил заповнення графи 29 митної декларації,
  • абзацу восьмого правил заповнення графи 33 митної декларації,
  • абзацу другого правил заповнення графи 40 митної декларації глави 3 розділу II Порядку.

Вони наберуть чинності одночасно з набранням чинності пунктом 3 розділу І Закону №1999-IX "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оподаткування митними платежами товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, та порядку їх декларування", але не раніше дня офіційного опублікування цього наказу.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»