• Посилання скопійовано

НБУ планує зменшити до 90 днів строк повернення експортерами валютної виручки в Україну

Нацбанк планує зменшити удвічі строк повернення експортерами валютної виручки в Україну – зі 180 до 90 днів. Але народні депутати не підтримують таку новацію

НБУ планує зменшити до 90 днів строк повернення експортерами валютної виручки в Україну

Нацбанк розглядає зменшення строку розрахунків за експортом як спосіб боротьби з тіньовим експортом агропродукції та неповерненням валютної виручки в Україну недоброчесними експортерами.

Про це написав у Facebook голова економічного комітету ВР Наталуха.

Він опублікував лист від імені цього парламентського комітету, направлений голові НБУ Пишному. На цих подробицях зупинилася Южаніна у пості у своєму Телеграм-каналі

У листі йдеться про те, що «таке рішення неодмінно матиме негативний вплив на широкий перелік галузей економіки та законослухняних підприємців».  

Пояснюють народні депутати це тим, що через агресію рф проти України багато експортерів вимушені були змінювати ланцюги постачання та понесли додаткові витрати фінансів та часу 

Альтернативні маршрути експорту нерідко є проблемою, через яку експортери не завжди вкладаються навіть в існуючі терміни повернення валютної виручки.

У зв’язку з цим депутати просять НБУ відмовитися від планів щодо зменшення строків повернення експортерами валютної виручки в Україну.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»