• Посилання скопійовано

Включення сум ПДВ до ПК за накладними, що надійшли в іншому податковому періоді, ніж дата їх виписки

Лист ДПСУ від 13.01.2012 р. №1120/7/15-3417-22 «Щодо права платника ПДВ на податковий кредит за податковими накладними, які надійшли в іншому податковому періоді, ніж дата їх виписки»

ДПСУ відповіла на запит щодо права платника ПДВ на податковий кредит за податковими накладними, які надійшли в іншому податковому періоді, ніж дата їх виписки.

ДПС нагадала, що у разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну чи в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг, або копії первинних документів, складених відповідно до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Платник ПДВ має право включити до складу податкового кредиту звітного періоду отримані податкові накладні, з дати виписки яких не минуло 365 к.д., а для платників, що застосовують касовий метод, — 60 к.д. з дати оплати отриманих товарів незалежно від дати їх отримання від постачальника товарів/послуг.

Отже, до податкового кредиту платник може включити суми ПДВ за тими податковими накладними, щодо яких одночасно виконані такі умови (у разі дотримання інших правил формування податкового кредиту, визначених ПКУ):

— оформлені відповідно до вимог Порядку заповнення податкової накладної (наказ Мінфіну від 01.11.2011 р. №1379);

— зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних;

— отримані в порядку, визначеному ПКУ;

— взяті на облік згідно з правилами податкового та бухгалтерського обліку.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»