• Посилання скопійовано

Мінфін хоче підвищити ставки податків з урахуванням зростання інфляції

Міністерство фінансів ініціює внесення змін до Податкового кодексу в частині підвищення ставок деяких податків і зборів з урахуванням росту інфляції та цін виробників

Об этом говорится в сообщении министерства.

Законопроектом предусматривается внесение изменений в Налоговый кодекс по поводу ставок налогов и сборов с учетом индекса потребительских цен и индекса цен производителей промышленной продукции, в соответствии с постановлением Кабинета Министров от 27.08.2014 г. №404 в 2015 году прогнозируемые на уровне 26,7% и 26,5% соответственно.

Так, учитывая сферы применения налогов и сборов, ставки акцизного налога, рентной платы за пользование радиочастотным ресурсом Украины и экологического налога, прогнозный индекс потребительских цен в 2015 году будет увеличен на 26,7%.

Ставки рентной платы за пользование лесными ресурсами, рентная плата за пользование водными ресурсами и недрами в целях, не связанных с добычей полезных ископаемых, с учетом индекса цен производителей промышленной продукции в 2015 году, будут увеличены на 26,5%.

Такое повышение ставок позволит получить дополнительные поступления в сводный бюджет Украины.

Джерело: «Українські Новини»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»