• Посилання скопійовано

Чим відрізняються основні три варіанти податкової реформи

На обговорення поставлені 3 варіанти податкової реформи: від Мінфіну, профільного комітету Верховної Ради та громадських організацій

Чим відрізняються основні три варіанти податкової реформи

Национальный совет реформ сегодня рассматривает три концепции нового Налогового кодекса. Основной проект, представленный Министерством финансов предполагает: 20% налог на прибыль (18% в действующем Налоговом кодексе), 20% налог с доходов физических лиц (15-20% в действующем Налоговом кодексе), 20% НДС и 20% единый социальный взнос (в среднем 41,5% в действующем Налоговом кодексе).

В то же время глава комитета Верховной Рады по вопросам налоговой и таможенной политике Нина Южанина подготовила свой вариант реформы. Он предполагает снижения налога на прибыль и НДС до 15%, подоходного налога до 10%, а ЕСВ до 20%.

Также на обсуждение была поставлена концепция нового Налогового кодекса от общественных объединений. В частности предполагается ввести налог на нераспределенную прибыль 15%, отменить льготы по НДС для аграриев и упразднить ЕСВ и военный сбор.

Подробнее с основными предложениями можно ознакомиться в таблице:

Джерело: Діло

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»