• Посилання скопійовано

Податкові пільги для бізнесу та мораторій на перевірки ДПС на час карантину: прийнято закон!

17 березня Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №3220 зі змінами до ПКУ та інших законів щодо підтримки платників податків на період карантину

Податкові пільги для бізнесу та мораторій на перевірки ДПС на час карантину: прийнято закон!

17 березня на ранковому позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №3220 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)". Документ підтримали 359 нардепів.

Поки що остаточний текст закону не оприлюднений. Повідомимо про це додатково.

За текстом законопроекту, пропонується внесення таких змін до ПКУ:

  • не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені  протягом  періоду з 1 березня  по 31  травня  2020 року;
  • встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з  18  березня  по  31  травня  2020року;
  • подовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;
  • не нараховується та не сплачується за період  з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю;
  • об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за період 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Також вносяться зміни до інших законодавчих актів, зокрема Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», Закон України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Докладно про прийняті податкові пільги читайте тут.

 ***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»