• Посилання скопійовано

21 грудня – останній день для відмови від перебування на ЄП

Для відмови від застосування спрощеної системи з 1 січня 2023 року заяву слід подати не пізніше 21 грудня 2022 року

21 грудня – останній день для відмови від перебування на ЄП

ДПС у Київській області інформує, що  середа, 21 грудня 2022 року є останнім днем подання заяви про відмову від спрощеної системи з I кварталу 2023 року.

Нагадуємо, що платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

Відповідно до п.п. 298.2.1 п.298.2 ст.298 Податкового кодексу України, для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву.

Форму заяви затверджено наказом  Міністерства фінансів України №308 від 16.07.2019 року.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»