• Посилання скопійовано

Порядок оформлення довіреності юрособи для сплати податків

Податківці наголосили, що довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами

Порядок оформлення довіреності юрособи для сплати податків

ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до п. 19.2 ПКУ представниками платника податків визнаються особи, які можуть здійснювати представництво його законних інтересів та ведення справ, пов’язаних зі сплатою податків, на підставі закону або довіреності. 

Представник платника податків користується правами, встановленими ПКУ для платників податків (п. 19.3 ПКУ). 

Згідно зі ст. 244 ЦКУ представництво, яке ґрунтується на договорі, може здійснюватися за довіреністю. 

Представництво за довіреністю може ґрунтуватися на акті органу юридичної особи. 

Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі. 

Довіреність, що видається у порядку передоручення, підлягає нотаріальному посвідченню, крім випадків, встановлених ч. 4 ст. 245 ЦКУ (ч. 2 ст. 245 ЦКУ). 

Довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами (ст. 246 ЦКУ). 

Представництво за довіреність припиняється, зокрема, у разі припинення юридичної особи, яка видала довіреність (п. 4 ст. 248 ЦКУ).

Враховуючи викладене, довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»