• Посилання скопійовано

Зʼявився текст порівняльної таблиці до законопроєкту №8401 – у ній понад 1900 правок

У вівторок, 20 червня, Железняк виклав у своєму Телеграм-каналі текст оновленої порівняльної таблиці до законопроєкту №8401 з 1912 правками. А вже наступного дня нардепи мають прийняти рішення щодо рекомендації його прийняття ВРУ

Зʼявився текст порівняльної таблиці до законопроєкту №8401 – у ній понад 1900 правок

Нагадаємо, що, за інформацією Гетманцева від 13 червня, вже було розроблено для платників податків чіткі перехідні правила під час переходу зі сплати 2% ЄП на сплату інших податків та встановлено мораторій на певні види перевірок. Скасування податкових пільг перенесено на 1 серпня.

А в останні дні ми багато писали про правки до законопроєкту №8401. Окремо наводили зміни до перевірок ДПС, писали про долю спецгрупи ЄП та наслідки для платників, зміни щодо РРО та про добровільність сплати ЄП для окремих ФОПів з І та ІІ груп.

Завтра вже відбудеться засідання комітету ВРУ, на якому нардепи остаточно вирішать, яким буде текст законопроєкту до ІІ читання.

Але 20 червня Железняк у своєму Телеграм-каналі виклав порівняльну таблицю на 1912 правок щодо законопроєкту №8401 та окремо підкреслив, що до неї можуть внести зміни на завтрашньому засіданні. З текстом таблиці можна ознайомитися тут.

Тож поки що чекаємо, яким буде остаточний варіант тексту законопроєкту. Про це повідомимо окремо після появи відповідної інформації.

***

UPD_21/06/2023

21 червня Комітет ВРУ підготував текст законопроєкту №8401 до ІІ читання та рекомендує ВРУ прийняти його. Набрання чинності Закону відбудеться 1 серпня, а розгляд в залі ВРУ, – в червні. З 1 серпня скасовується спецгрупа ЄП, розпочнуться перевірки ДПС

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»