• Посилання скопійовано

Скільки податків було сплачено великими платниками протягом 2023 року?

Протягом 2023 року великими платниками податків було забезпечено збір платежів до загального фонду Державного бюджету в розмірі 240,6 млрд гривень

Скільки податків було сплачено великими платниками протягом 2023 року?

Протягом 2023 року платниками Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків забезпечено збір платежів до загального фонду Державного бюджету в розмірі 240,6 млрд гривень, що на 10,1 млрд, або 4,4%, більше надходжень січня - грудня 2022 року.

Доля надходжень від великого бізнесу, що обслуговується Центральним управлінням, за результатами січня - грудня 2023 року становить 27,6 відс. від збору до загального фонду Державного бюджету по Україні. 

У розрізі основних податків у січні - грудні 2023 року приріст порівняно з відповідним періодом 2022 року забезпечено з:

  • податку на прибуток +30,5 відс., або +14,9 млрд гривень;
  • податку на доходи фізичних осіб +20,2 відс., або +3,8 млрд гривень;
  • податку на додану вартість +2,4 відс., або +2,4 млрд гривень;
  • акцизного податку з вироблених та ввезених підакцизних товарів +21 відс., або +2,7 млрд гривень.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у січні - грудні 2023 року становили 37,1 млрд грн, що на 9,7 відс., або на 3,3 млрд грн, більше ніж за аналогічний період 2022 року. 

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави!

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»