• Посилання скопійовано

Як заповнювати код сплати податків у платіжках: нагадування від ДПС

Під час сплати податків та ЄСВ платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжки заповнює поля: «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». У більшості випадків у полі «Код виду сплати» слід зазначати 101

Як заповнювати код сплати податків у платіжках: нагадування від ДПС

ДПС у Луганській області нагадує, що під час сплати податків, зборів, єдиного внеску платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює поля: «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовуються платниками, згідно з додатком 1 до Порядку №148.

Перелік основних кодів видів сплати, які використовуються платниками

Код виду сплати  Назва коду виду сплати 
058 Проведення взаєморозрахунків з погашення податкового боргу (у тому числі штрафних санкцій, пені) та/або розстрочених (відстрочених) сум грошових зобов'язань або податкового боргу 
101 Сплата суми податків, зборів, платежів, єдиного внеску 
117 Сплата коштів платником податків, щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство 
121 Сплата адміністративного штрафу 
125 Авансові внески, нараховані на суму дивідендів та прирівняних до них платежів
128 Сплата грошових зобов'язань / сум єдиного внеску, визначених за результатами камеральної перевірки підрозділами, що здійснюють адміністрування платежів (фізичні особи) 
130 Сплата грошових зобов'язань, визначених за результатами камеральних перевірок підрозділами, що здійснюють адміністрування платежів (юридичні особи) 
131 Сплата грошових зобов'язань, визначених за результатами документальної/ фактичної перевірки підрозділами, що здійснюють контрольно-перевірочні заходи 
136 Сплата грошових зобов'язань, визначених територіальними органами ДПС за результатами роботи підрозділів по роботі з податковим боргом 
140 Сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу / заборгованості з єдиного внеску / грошових зобов'язань
145 Сплата розстрочених (відстрочених) сум
200 Сплата зобов'язання за спеціальним дозволом на користування надрами 
278 Сплата суми акцизного податку, яка обчислюється при отриманні марок акцизного податку 

Якщо при сплаті на бюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначено або зазначено код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до Порядку №148, вважається, що грошове зобов’язання сплачене за кодом виду сплати 101.

Законодавством не передбачено відповідальності платників податків у разі неправильного заповнення полів «Код виду сплати» та або «Додаткова інформація запису» реквізиту  «Призначення платежу» платіжної інструкції.

Водночас Порядок №148 не містить норми щодо можливості виправлення платником неправильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».

***

Всі новини на тему заповнення платіжок для сплати податків та ЄСВ дивіться за посиланням.

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»