• Посилання скопійовано

Президент зробив заяву щодо підвищення податків для бізнесу

За позицією Зеленського, рішення щодо підвищення податків мають бути лише справедливими й такими, які допомагають українському бізнесу

Президент зробив заяву щодо підвищення податків для бізнесу

Рішення щодо підвищення податків мають бути лише справедливими й такими, які допомагають українському бізнесу.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на звернення Президента України Володимира Зеленського.

"Сьогодні тут, у Кропивницькому, а також учора в Дніпрі я говорив із підприємцями. Дуже важливо зберігати працюючі бізнеси, зберігати робочі місця в Україні", - сказав Зеленський.

Глава держави висловив вдячність за підтримку й релокованих бізнесів.

"Коли підприємства працюють, громадам легше, і соціальні питання розв’язуються швидше. І про це мають пам’ятати й в Уряді, коли виходять із пропозиціями щодо податків. Рішення потрібні тільки такі, які допомагають і які реально справедливі", - наголосив Президент.

 

Підвищення податків в Україні

Нагадаємо, в Уряді заявили про дефіцит коштів державного бюджету на фінансування потреб оборони у 2024 році в сумі майже 500 млрд грн.

У зв'язку з цим 18 липня Кабінет Міністрів схвалив проєкт змін до Податкового кодексу, які передбачають збільшення податкових надходжень до державного бюджету у 2024 році на загальну суму 138,7 млрд гривень. Задля цього Уряд пропонує збільшити ставки окремих податків та розширити базу оподаткування.

Як розповів народний депутат Ярослав Железняк, Верховна Рада, ймовірно, ухвалить законопроєкт про підвищення податків до кінця вересня. Наразі ще тривають дискусії.

Тим часом бізнес закликає знайти альтернативні шляхи збільшення податкових надходжень до бюджету замість тих, що прописані в урядовому законопроєкті.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»