• Посилання скопійовано

Акциз на українське пиво може зрости в 5,6 разу

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України

Згідно з текстом зареєстрованого законопроекту, ініційованого народним депутатом від Партії регіонів, планується внести зміни до Податкового кодексу України в частині збільшення доходів держбюджету для реалізації соціальних програм. Проект передбачає збільшення акцизу на пиво в 5,6 разу — до 4,6 грн за літр у перерахунку на 100% вмісту спирту в продукції. Зазначимо, нині акцизна ставка становить 0,81 гривні. На думку автора законопроекту, таким чином державний бюджет отримає від пивної галузі такі ж надходження, як і від лікеро-горілчаної. Це приблизно 5,6 млрд гривень, що на 3,6 млрд гривень більше, ніж за цей рік. У пояснювальній записці до проекту закону, ініційованого депутатом ВР, зазначено, що в середньому пиво подорожчає на 10%, не більше.

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»