• Посилання скопійовано

Акциз з нафтопродуктів у виробника

Який порядок та строки сплати акцизного податку СГ, який виробляє на території України такі види підакцизного товару (продукції), як нафтопродукти?

Відповідно до пункту 223.1 статті 223 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі — ПКУ) базовий податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю. Платник податку з підакцизних товарів (продукції), вироблених на митній території України, подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду органу державної податкової служби за місцем реєстрації декларацію акцизного податку (п. 223.2 ст. 223 Кодексу).

Порядок і строки сплати акцизного податку визначено ст. 222 ПКУ. Зокрема, суми податку перераховуються до бюджету виробниками підакцизних товарів (продукції) протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації за місячний податковий період (пп. 222.1.1 п. 222.1 ст. 222 ПКУ). Власник готової продукції, виробленої з давальницької сировини, сплачує податок виробнику (переробнику) не пізніше дати відвантаження готової продукції такому власнику або за його дорученням іншій особі (пп. 222.1.4 п. 222.1 ст. 222 ПКУ). Умовою відвантаження виробником готової продукції, виробленої з давальницької сировини, його замовнику або за його дорученням іншій особі є документальне підтвердження банківської установи про перерахування відповідної суми податку на поточний рахунок виробника (пп. 222.1.5 п. 222.1 ст. 222 ПКУ). Отже, платник податку, який виробляє на території України такі види підакцизного товару (продукції), як нафтопродукти, суми податку за підакцизні товари перераховує до бюджету протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації за місячний податковий період (пп. 222.1.1 п. 222.1 ст. 222 ПКУ), а власник готової продукції, виробленої з давальницької сировини, сплачує податок виробнику (переробнику) не пізніше дати відвантаження готової продукції.

 

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»