• Посилання скопійовано

Депутати затвердили плаваючу ставку акцизу на паливо

Верховна Рада (ВР) України взяла за основу і загалом як закон законопроект (№10379) «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу про коригування ставок акцизного податку». За це рішення проголосували 247 народних депутатів.

Зокрема, документ передбачає коригуючу суму до базових ставок акцизного податку на нафтопродукти, яка не може бути більшою за 50% від такої ставки і яка розраховуватиметься щодекади залежно від середньої ціни однієї бочки нафти «Brent (DTD)», що склалася на біржі IСЕ за попередню декаду.

Нині ж на ставку акцизного збору на бензин і дизпаливо ціни на нафту не впливають.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розробив і подав до Верховної Ради законопроект про запровадження плаваючої ставки акцизного збору на нафтопродукти.

За словами експертів, при середній ціні на нафту 105 ? 125 дол. за барель коригуюча сума не розраховуватиметься і діятиме поточна ставка акцизного збору. При цьому при середньому рівні ціни нафти менше 105 дол. акциз зростатиме, а при середній ціні нафти понад 125 дол. акциз буде знижено. Думки міжнародних фінансових компаній нині розділилися в оцінках майбутньої ціни на нафту: або подальше зростання до 140 дол. в умовах ескалації конфлікту з Іраном, або зниження до 90 дол. за умови подальшої стабілізації світової економіки.

Леся Лещенко

 

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»