• Посилання скопійовано

27 травня набрав чинності закон про диференційовану акцизну ставку на пальне

27 травня 2012 року набрав чинності Закон від 15.05.2012 р. №4677-VI «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо коригування ставок акцизного податку». Текст закону опубліковано у виданні «Голос України» від 26.05.2012 р. №96.

Відповідно до закону, діюча ставка акцизного збору виступатиме коректором світової ціни нафти для споживачів України до кінця поточного року. Нагадаємо, на сьогоднішній день акциз на бензин становить 198 євро/т, на дизпаливо із вмістом сірки не більше 0,005% — 46 євро/т; із вмістом сірки більше 0,005%, але не вище 0,035% — 68 євро/т; із вмістом сірки більше 0,035%, але не вище 0,2% — 75 євро/т; із вмістом сірки більше 0,2% — 98 євро/т.

До цієї ставки акцизу кожну декаду додаватиметься або відніматиметься залежно від середньої вартості нафти Brent (DTD), на біржі ICE (Лондон) за попередню декаду, коригуюча сума, яка не може бути більша за 50% базової ставки. При середній ціні на нафту 105 ? 125 дол./бар. коригуюча сума не розраховуватиметься, тобто діятиме поточна ставка акцизного збору.

При середній ціні нафти менше 105 дол./бар. акциз зростатиме — до діючих ставок додаватиметься коригуюча сума, що розраховується як різниця між 105 дол. і біржовою ціною (з урахуванням курсу «долар США-євро» за відповідну декаду і кількості барелей на тонні — 7,62 бар./т).

При середній ціні нафти понад 125 дол./бар. акциз буде знижено — від нього відніматиметься коригуюча сума, що розраховується як різниця між 125 дол. і біржовою ціною (з урахуванням курсу «долар США-євро» за відповідну декаду і кількості барелей на тонні — 7,62 бар./т).

Водночас ставки акцизного податку на бензин авіаційний, паливо для реактивних двигунів та скраплений газ коригуванню не підлягають.

 

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»