• Посилання скопійовано

Акт інвентаризації залишку пального не подавався: наслідки

У разі неподання Акта в установлений строк такі залишки не враховуються при визначенні обсягу, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування в ЄРАН

Акт інвентаризації залишку пального не подавався: наслідки

ДФС у листі від 08.09.2016 р. №19431/6/99-99-12-03-03-15 нагадує, що ПКУ встановлено єдиний термін подання контролюючому органу Акта проведення інвентаризації обсягів залишку пального - протягом 20 календарних днів, починаючи з 1 березня 2016 року.

У разі неподання Акта в установлений строк такі залишки не враховуються при визначенні обсягу, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування акцизних накладних в ЄРАН. Тобто обчислення такого обсягу пального здійснюється за формулою, визначеною пунктом 232.3 ПКУ, без одноразового збільшення на обсяг зазначених у Акті залишків цього пального.

У цьому випадку для реалізації такого пального суб’єкту господарювання до реєстрації акцизної накладної необхідно:

 - перерахувати до бюджету суму коштів у розмірі акцизного податку за відповідний обсяг пального, самостійно розрахованого за ставками, передбаченими пп. 215.3.4 ПКУ;

- зареєструвати заявку на поповнення обсягу залишку пального в системі електронного адміністрування реалізації пального.

Здійснення суб’єктом господарювання операцій з реалізації пального без їх реєстрації платниками акцизного податку тягне накладання штрафу на юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців у розмірі 100% вартості реалізованого пального.

Читайте також:

Як перевірятимуть акти інвентаризації залишків пального;

Виправляємо помилки в акті інвентаризації обсягів залишку пального;

ДФСУ про нюанси інвентаризації залишків пального.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»