• Посилання скопійовано

Нюанси відображення у декларації акцизного податку обсягів пального за складеними акцизними накладними

У додатку 1-1 до декларації відображаються ті акцизні накладні/розрахунки коригування, які зареєстровані в ЄРАН у тому звітному періоді, за який подається декларація

Нюанси відображення у декларації акцизного податку обсягів пального за складеними акцизними накладними

ДФСУ у листі від 11.07.2017 р. №1130/6/99-99-15-03-03-15/ІПК розглянула звернення товариства, яке зареєстроване платником акцизного податку з реалізації пального. Основним видом його діяльності є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. Також воно здійснює неспеціалізовану оптову торгівлю та діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами.

 

Щодо відображення у декларації акцизного податку обсягів пального за складеними акцизними накладними/розрахунками коригування, якщо дата їх складання та дата реєстрації в ЄРАН припадають на різні звітні періоди

 У додатку 1-1 до декларації відображаються ті акцизні накладні/розрахунки коригування до акцизних накладних, які зареєстровані в ЄРАН у тому звітному періоді, за який подається декларація.

 

Щодо відображення обсягів пального за складеними розрахунками коригування до акцизних накладних у зв’язку зі зменшенням/збільшенням отриманого/реалізованого пального

Відображення розрахунків коригування до акцизних накладних здійснюється суб’єктом господарювання, який подає декларацію у наступних графах додатку 1-1 до декларації.

У графі 4 додатку 11 до Декларації зазначаються обсяги пального згідно з розрахунками коригування до акцизних накладних (за отриманими обсягами пального):

  • складені та зареєстровані в ЄРАН особою, що реалізувала пальне, які збільшують обсяги отриманого суб’єктом господарювання пального (мають додатне значення);
  • складені особою, що реалізувала пальне, та зареєстровані суб’єктом господарювання розрахунки коригування, які зменшують фактичні обсяги отриманого суб’єктом господарювання пального (мають від’ємне значення).

У графі 5 додатку 11 до декларації зазначаються обсяги пального згідно з розрахунками коригування до акцизних накладних (за реалізованими обсягами пального):

  • складені та зареєстровані в ЄРАН суб’єктом господарювання розрахунки коригування до акцизних накладних, наданих отримувачам пального, які збільшують обсяги відвантаження пального (мають додатне значення);
  • складені суб’єктом господарювання та зареєстровані отримувачем пального розрахунки коригування, які зменшують обсяги відвантаженого пального (мають від’ємне значення).

У графах 6 - 10 додатку 11 до декларації зазначаються обсяги пального згідно зі складеними та зареєстрованими в ЄРАН розрахунками коригування до акцизних накладних, що не передбачають надання їх отримувачу, за відповідними типами причин (мають від’ємне або додатне значення).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»