• Посилання скопійовано

Акцизні марки: скасовані чи ні згідно з Указом №418?

Ще одна доволі обговорювана тема у зв’язку з оприлюдненням Указу №418 – це нібито відміна акцизних марок на алкогольні напої та тютюнові вироби. Проаналізуємо, чи дійсно це так

Акцизні марки: скасовані чи ні згідно з Указом №418?

Указом №418 скасовується Указ №609 про встановлення акцизних марок та Указ №849 про затвердження Положення про марки акцизного збору. Втім не варто поспішати з висновками – акцизні марки не скасовані!

Вони й досі діють відповідно Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2010 р. №1251. А така Постанова затверджена на вимогу норму п. 226.3 ПКУ. Адже саме ПКУ встановлює необхідність мати акцизні марки. 

Відповідно до пп. 226.1 ПКУ у разі виробництва на митній території України алкогольних напоїв і тютюнових виробів чи ввезення таких товарів на митну територію України платники податку зобов'язані забезпечити їх маркування марками встановленого зразка у такий спосіб, щоб марка акцизного податку розривалася під час відкупорювання (розкривання) товару.

Тож Указ №418 просто скасовує застарілі Укази щодо акцизних марок, які фактично вже давно не діють.

Звертаємо увагу, що Указ №418 набрав чииності 23 червня 2019 року.

***

Читайте також:

Автор: Катерина Калашян

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»