• Посилання скопійовано

Як враховується обсяг переміщення пального для реєстрації акцизного складу?

Одеські податківці роз'яснили, яким чином застосовуються критерії для визначення необхідності реєстрації акцизного складу. На їхню думку, при цьому застосовуються одразу два показники: і місткість ємностей для пального, і обсяги переміщення такого пального протягом року

Як враховується обсяг переміщення пального для реєстрації акцизного складу?

ДФС в Одеській області нагадує, що з 01.07.2019 року акцизним складом є приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального.

При цьому не є акцизним складом, зокрема приміщення або-територія, на кожній з яких загальна місткість розташованих ємностей для навантаження-розвантаження та зберігання пального не перевищує 200 кубічних метрів, а суб'єкт господарювання (крім платника єдиного податку четвертої групи) – власник або користувач такого приміщення або території отримує протягом календарного року пальне в обсягах, що не перевищують 1000 кубічних метрів (без урахування обсягу пального, отриманого через паливороздавальні колонки в місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримано відповідні ліцензії), та використовує пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки і не здійснює операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам.

Відповідно до цього податківці наголошують, що для суб’єктів господарювання, які не є платниками єдиного податку четвертої групи, з метою визначення необхідності реєстрації акцизного складу одночасно враховуються показники як загальної місткості ємностей, так і обсягів отриманого протягом календарного року пального за ознаками, зазначеними в пп. «б» пп. 14.1.6 ПКУ.

Наприклад, якщо підприємство (обсяг отриманого пального протягом календарного року менше за 1000 куб. м.) має декілька приміщень на різних територіях, кожне з яких має загальний обсяг ємностей для пального до 200 куб. м., то такий суб’єкт господарювання акцизний склад не реєструє. Проте якщо загальний обсяг переміщення пального протягом календарного року перевищить 1000 куб. м., то такий суб’єкт господарювання повинен буде зареєструвати акцизні склади на всіх своїх територіях, де розміщується пальне.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»