• Посилання скопійовано

Неправильно визначену фізособі суму податку на нерухомість можна уточнити

Кожна фізособа, яка має у власності житлове нерухоме майно, до 1 липня 2014 року отримає відповідне повідомлення-рішення від органів Міндоходів щодо сплати податку на нерухомість

Неправильно визначену фізособі суму податку на нерухомість можна уточнити

Визначати суму податку буде орган Міндоходів, на території якого проживає фізична особа, тобто за місцем його реєстрації за паспортними даними.

В податковому повідомленні-рішенні буде зазначено суму податку та відповідні платіжні реквізити органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової нерухомості, на які слід буде сплатити податок.

Згідно з податковим кодексом платник податку має право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для звіряння даних щодо:

- об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їхніх часток, що перебувають у власності платника податку;

- розміру житлової площі об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою зі сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

Це краще зробити до одержання повідомлення про сплату податку з визначеною сумою, тобто до 1 липня кожного року.

Якщо повідомлення на сплату податку вже одержано, але платник не згоден із визначеною сумою, він також може звернутися до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) та провести звірку на підставі оригіналів документів, зокрема документів про право власності на житлові об'єкти. Якщо будуть виявлені розбіжності даних контролюючого органу та даних платника, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надішле такому платникові нове податкове повідомлення-рішення із уточненою сумою податку.

Жителі сільської місцевості зможуть сплачувати податок через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про прийняття податків і зборів.

Сплачені фізичними особами суми податку у 2013 році можна буде повернути, або зарахувати в рахунок сплати цього податку в 2014 році. Для цього їм слід звернутися з відповідною заявою до органу Міндоходів за місцем проживання (прописки).

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»