• Посилання скопійовано

Зміни щодо трансфертного ціноутворення-2017: інфографіка від податківців

Офіс великих платників податків нагадує: з 1 січня 2017 р. набрав чинності Закон №1797-VIII, яким, зокрема, внесені зміни до ПКУ в частині трансфертного ціноутворення

Основні зміни:

Оновлено критерії для визнання операцій контрольованими. 

- Контрольованими також будуть визнаватися господарські операції, що здійснюються з нерезидентами, що не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок) в державах реєстрації / податкової резиденції.

- Змінено вартісні критерії визнання операцій контрольованими: річний дохід платника податків збільшено до 150 млн. грн. (замість 50 млн. грн.); річний обсяг господарських операцій платника податків з кожним контрагентом, збільшено до 10 млн. грн. (замість 5 млн. грн.); 

Уточнено правило про застосування біржових котирувань у випадку форвардних та ф’ючерсних контрактів.

Термін подання Звіту про контрольовані операції перенесено до 1 жовтня року наступного за звітним (замість 1 травня). 

Доповнено перелік обов’язкової до зазначення в Документації з трансфертного ціноутворення інформації. Зокрема, платник податків має подавати опис структури управління, організаційну структуру, відомості про участь у реструктуризації бізнесу, копії договорів, якими оформлюються контрольовані операції.

Розширено (уточнено) джерела інформації, що використовуються для встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу "витягнутої руки". Платник податків та контролюючий орган використовують будь-які інформаційні джерела, що містять відкриту інформацію та надають інформацію про зіставні операції та осіб, інформацію, отриману контролюючим органом у рамках укладених Україною міжнародних угод.

Уточнено порядок самостійного коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань, за результатами якого розрахована ціна відповідає принципу "витягнутої руки". У разі самостійного коригування платник податків в залежності від ситуації коригує до відповідного максимального чи мінімального значення діапазону цін (рентабельності). Коригування за наслідками перевірки здійснюватиметься до медіани діапазону. 

Розмежовано штрафні санкції за неподання та несвоєчасне подання платником податків звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення.

Читайте також аналітику: Трансфертне ціноутворення-2017: огляд останніх змін

На підставі: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»